30 Νοεμβρίου 2022

5η θέση οι γυναίκες επικρατώντας για 2η φορά της Κηφισιάς.

5η θέση οι γυναίκες επικρατώντας για 2η φορά της Κηφισιάς.

Γυναίκες Α’ ΕΣΚΑ 

Β’ Φάση 8η Αγωνιστική

 

Κυριακή 03.04.2022

 

ΑΟ ΚΡΟΝΟΣ ΓΕΡΑΚΑ – ΑΕΝ ΚΗΦΙΣΙΑΣ:  54 – 44

.

.

5η θέση οι γυναίκες επικρατώντας για 2η φορά της Κηφισιάς.

.

.

           

            Φινάλε της αγωνιστικής δράσης των γυναικών για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022.

            Η ομάδα του Κρόνου Γέρακα επικρατώντας και εντός έδρας της ομάδας της Κηφισιάς, έκλεισε νικηφόρα τη φετινή σεζόν, τερματίζοντας στην 5η θέση του πρωταθλήματος.

            Απαλλαγμένη από άγχος στην τελευταία της φετινή παράσταση στο κλειστό του Γέρακα, είχε απέναντί της την ομάδα που είχε νικήσει στο Δ. Βικέλας πριν 3 αγωνιστικές και έκτοτε με 3 συνεχόμενες νίκες εκείνη βρέθηκε 1 βαθμό πάνω από την ομάδα μας.  Αυτό έδωσε κίνητρο στους δύο αντιπάλους να κινηγήσουν τη νίκη που θα καθόριζε την 5η θέση στην τελική κατάταξη.

            Οι γερακίνες κατάφεραν στη 2η περίοδο να ρεφάρουν το μέτριο ξεκίνημα της 1ης περιόδου και να υπολείπονται 1 πόντου στην ανάπαυλα του ημιχρόνου που οι δύο ομάδες μοιράστηκαν την υπεροχή.

            Η εμφάνιση της 3ης περιόδου ήταν καθοριστική για την ομάδα μας, δίνοντας ψυχολογική και αγωνιστική ώθηση στις προσπάθειες της.

            Παρότι δεν απέφυγαν κάποια λάθη, είχαν τη δυνατότητα να τελειώσουν πιο γρήγορα το παιχνίδι, αν δε σπαταλούσαν σίγουρες θεωρητικά προσπάθειες, διατηρώντας ακμαίες τις ελπίδες των φιλοξενούμενων.

            Το πάθος για τη νίκη υπερίσχυσε ώστε η ομάδα μας να φτάσει σε αυτή ολοκληρώνοντας ευχάριστα τον επίλογο της βραδιάς.

            Έπειτα από ένα δύσκολο και δύσβατο οδοιπορικό, τα κορίτσια μας κατάφεραν να ανταπεξέλθουν με επιτυχία και τηρουμένων αναλογιών και συνθηκών να έχουν θετική παρουσία στο σύνολο της καταγεγραμμένης πορείας τους.

            Η χρονιά δεν είχε σε τίποτα τη σταθερότητα που θα ήλπιζε κανείς ώστε να εξελιχθεί ένα ομαλό πρωτάθλημα.  Αντίθετα, διακοπές – αναβολές, πιεσμένες επανενάρξεις με εμβόλιμες αγωνιστικές -αντί προπονήσεων- και σταθερούς όρους στην εξίσωση covid και τραυματισμούς, δυσκόλεψαν την ομαλή λειτουργία όλων των ομάδων και την κατάλληλη προετοιμασία των ρόστερ να ανταπεξέλθουν σε ένα τόσο απαιτητικό πρωτάθλημα όπως της Α’ κατηγορίας.

            Η πίστη, η υπομονή και η αφοσίωση στους στόχους χρειάστηκε να επιστρατευτούν σε υψηλότερο βαθμό, αγγίζοντας πολλές φορές την υπέρβαση.

            Οι γυναίκες του Κρόνου Γέρακα, ένα πολύ νεανικό αλλά δεμένο ρόστερ γεμάτο φιλοδοξίες και χημεία, προσπάθησαν από την αρχή θέτοντας τις βάσεις για μια επιτυχημένη χρονιά.

            Απέναντι σε δυνατές και υπολογίσιμες ομάδες, κατάφεραν να ξεπεράσουν τα εμπόδια και τερματίζοντας στη 2η θέση του ομίλου τους να περάσουν στη Β’ φάση, στις 8 καλύτερες ομάδες της κατηγορίας.

            Παλεύοντας με νέα διάθεση, κόντρα σε συλλόγους δυνατούς, με σημαντική ενίσχυση και υψηλές βλέψεις, τα κορίτσια μας κοίταξαν στα ίσια κάθε αντίπαλο, μέτρησαν τις δυνάμεις τους, έβαλαν δύσκολα στις αντιπάλους τους σε κάθε παιχνίδι και κέρδισαν με την αξία τους το σεβασμό όλων.

            Όλοι εμείς που ζήσαμε σε καθημερινή βάση την προσπάθεια, τις αγωνίες και τους κόπους των αθλητριών μας, αισθανόμαστε απέραντη περηφάνια, γιατί τις έχουμε κοντά μας και αναγνωρίζουμε την αξία του αποτελέσματος μέσα από τα up και τα down αυτής της δύσκολης χρονιάς.

 

Κορίτσια του Γυναικείου Τμήματος του Κρόνου Γέρακα σας ευχαριστούμε (αλφαβητικά):

Αγιάσογλου Χριστίνα,

Βουλκίδη Κωνσταντίνα,

Γαλάνη Εμμέλια

Κασιμάτη Αντιγόνη,

Κασιμάτη Βασιλική,

Κουλούρη Μελίνα,

Λαντζανάκη Κωνσταντίνα,

Μυριούνη Φλώρα,

Παναγοπούλου Βασιλική,

Πανδή Κατερίνα,

Παπαντώνη Θάλια,

Σάμιτα Θεοδώρα

Σκαμαντζούρα Ειρήνη,

Σκούρα Φωτεινή,

Σπυρίδωνος Αγγελική,

Τζιοβάρα Αφροδίτη,

Φλωράτου Αγγελένα,

Χατζηνικολή Ειρήνη

                     

           

Τα δεκάλεπτα της αναμέτρησης:

1ο:  11-17     2ο:  17-12     Ημίχρονο: 28-29

3ο:  10-4        4ο:  16-11     Τελικό: 54-44

 

ΚΡΟΝΟΣ ΓΕΡΑΚΑ (ΚΟΜΗΣ): ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΗ 8(2), ΣΚΑΜΑΝΤΖΟΥΡΑ 15(1), ΓΑΛΑΝΗ, ΛΑΝΤΖΑΝΑΚΗ 12, ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ, ΣΑΜΙΤΑ, ΠΑΠΑΝΤΩΝΗ 2, ΑΓΙΑΣΟΓΛΟΥ, ΤΖΙΟΒΑΡΑ 4, ΚΑΣΙΜΑΤΗ, ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ 5, ΜΥΡΙΟΥΝΗ 8.

ΑΕΝ ΚΗΦΙΣΙΑΣ (ΚΑΤΡΑ – ΜΑΥΡΟΥ): ΜΑΝΤΑ 2, ΤΣΕΡΟΥ, ΜΟΛΦΕΤΑ, ΤΖΙΜΗ 6(1), ΣΙΚΙΑΡΙΔΗ, ΓΑΛΛΟΥ 6, ΑΧΜΕΤ 4, ΓΛΥΝΟΥ 9(1), ΛΙΓΚΡΗ 2, ΠΟΛΙΤΗ 15, ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ.

 

Διαιτητές:

  1. ΣΕΛΛΗΝΑΣ
  2. ΠΟΛΑΤΟΓΛΟΥ

.