13 Μαρτίου 2024

Χουλιγκανισμός και Λεκτική Βία

Χουλιγκανισμός και Λεκτική Βία

Χουλιγκανισμός και Λεκτική Βία

.

.

           

           Φαίνεται ότι ο χουλιγκανισμός, ο τυφλός φανατισμός, η μικροπρέπεια και μάλιστα και σε ποινικά κολάσιμο επίπεδο, έχουν παρεισδύσει και στις οικογενειακές στιγμές των ερασιτεχνικών ομάδων του γυναικείου μπάσκετ.  

           Αφού, λοιπόν συγκεκριμένος «φίλαθλος» (;;;;) μέσω Facebook καθύβρισε προπονητές και ανήλικες παίκτριες του Ιάσονα Κολωνού, οι οποίοι βρίσκονταν σε οικογενειακή συγκέντρωση φρόντισε με απαράδεκτες εκφράσεις να καθυβρίσει και την ομάδα του Κρόνου Γέρακα, της οποίας κανένα μέλος δεν παρίστατο στη συγκεκριμένη συνάντηση, απρόκλητα, άνανδρα και χυδαία.

           Καταδικάζουμε απερίφραστα την χυδαία ανάρτηση ενάντια στην αθλητική οικογένεια του Κρόνου Γέρακα και στην αθλητική οικογένεια του Ιάσονα Κολωνού και δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στα ανήλικα κορίτσια, στους προπονητές και στους γονείς και των δύο ομάδων.

           Καταδικάζουμε απερίφραστα τη λεκτική, φυσική και ψυχολογική βία στον χώρο του αθλητισμού, όπως και κάθε άσκηση εξουσίας η οποία αποβλέπει στην απομείωση προσωπικοτήτων και συλλογικοτήτων.

           Η ομάδα του Κρόνου Γέρακα παίζει μπάσκετ μέσα στο γήπεδο βασιζόμενη στις ικανότητες των παικτριών της και των προπονητών της.   Από την ημέρα που ιδρύθηκε το Σωματείο μας, φρόντισε να παίζει καθαρό μπάσκετ μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου και η επιμονή του σε αυτό έδωσε αναρίθμητα ευτυχή αποτελέσματα για τις ομάδες των κοριτσιών μας σε ολόκληρο το ηλικιακό φάσμα. Και σε αυτό το επίπεδο του ευ αγωνίζεσθαι ο Α.Ο. Κρόνος Γέρακα θα συνεχίσει να πορεύεται παρά τον ενορχηστρωμένο πόλεμο που δέχτηκε το τελευταίο χρονικό διάστημα, για λόγους δημιουργίας εντυπώσεων.  Ο λόγος είναι απλός: Μας αρέσει το μπάσκετ.

           Η οικογένεια του Κρόνου Γέρακα απαντά στο μίσος και στον φανατισμό με τις επιτυχίες της και το ευ αγωνίζεσθαι.

Rania-Flowers