19 Μαρτίου 2024

Τρία στα τρία οι γυναίκες και κορυφή, επικρατώντας στην παράταση της Τούφας στο Ν. Πέρκιζας.

Τρία στα τρία οι γυναίκες και κορυφή, επικρατώντας στην παράταση της Τούφας στο Ν. Πέρκιζας.

Τρία στα τρία οι γυναίκες και κορυφή, επικρατώντας στην παράταση της Τούφας στο Ν. Πέρκιζας.

.

.

Α’ ΕΣΚΑ ΓΥΝΑΙΚΏΝ

Α’ Γύρος – 3η Αγωνιστική

Κυριακή 01.11.2020

.

.

ΦΟ ΤΟΥΦΑΣ – ΑΟ ΚΡΟΝΟΣ ΓΕΡΑΚΑ: 54-60

.

.

 

             Αμφίρροπη και αγωνιώδης η αναμέτρηση της 3ης αγωνιστικής ανάμεσα σε δύο ομάδες που ‘ήθελαν’ αλλά και ‘δώρισαν’ αρκετές φορές η μία τη νίκη στην άλλη. 

             Κυρίαρχο στοιχείο του α’ ημιχρόνου της αναμέτρησης η πίεση και οι  ασφυκτικές άμυνες, με έπαθλο την αστοχία και από τις δύο πλευρές, οδηγώντας σε φτωχή συγκομιδή πόντων για εκείνο το χρονικό σημείο.  Στα υπέρ των γηπεδούχων τα περισσότερα κερδισμένα επιθετικά ριμπάουντ, απολαμβάνοντας δεύτερες επιθέσεις, διατηρώντας τις μεν κοντά στο σκορ, χωρίς ωστόσο να ανακτήσουν το προβάδισμα και την ισχνή υπεροχή της ομάδας μας στο πρώτο μέρος.

             Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, η ομάδα του Χαλανδρίου ευτύχησε να μπει πιο δυνατά και να εκμεταλλευτεί κάποιες ολιγωρίες της ομάδας μας για να ανακτήσει το προβάδισμα και να το διατηρήσει μέχρι τη λήξη του δεκαλέπτου, φτάνοντας μάλιστα στη μέγιστη υπέρ της διαφορά των 6 πόντων στις αρχές του τελευταίου τετάρτου της αναμέτρησης.

            Σε αυτό το σημείο οι φιλοξενούμενες ανέκαμψαν, ισορρόπησαν το παιχνίδι και κατάφεραν να πάρουν και πάλι κεφάλι 2,5 λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα.  Όσα δεν έγιναν επί 39 λεπτά, έγιναν μέσα σε 1 λεπτό όταν οι δύο ομάδες άρχισαν ελέω κόπωσης, φθοράς και πίεσης χρόνου να ‘δωρίζουν’ η μία το παιχνίδι στην άλλη, με τη μοίρα να τις οδηγεί τελικά στην παράταση.

            Με ψυχραιμία, άντληση αποθεμάτων συγκέντρωσης και αποτελεσματική καθοδήγηση, τα κορίτσια μας δε επηρεάστηκαν από την καυτή επαφή με τη μπάλα στο κρίσιμο τελευταίο πεντάλεπτο, σφραγίζοντας το στίγμα του φινάλε της περιπέτειας επί ενός δυνατού και υπολογίσιμου αντιπάλου.

            Περιπέτειας, το αίσιο τέλος της οποίας τις έφερε δίκαια στην κορυφή της βαθμολογίας και τη συγκατοίκηση με την ομάδα της Κηφισιάς, με τις δυο ομάδες να καλούνται την επόμενη (άγνωστο πότε) αγωνιστική να λύσουν τις διαφορές τους στο διαφαινόμενο ντέρμπυ της αγωνιστικής.

            Μετά την υψηλή πτήση, ακολουθεί η ομαλή προσγείωση και προετοιμασία για τον επόμενο στόχο.  Σε αυτή τη φάση θα  συμπεριλάβουμε και την ασφαλή ‘πρόσδεση’ στο έδαφος μιας και η αγωνιστική και προπονητική απραξία των μέτρων της πανδημίας αποτελεί τροχοπέδη στις προσπάθειες των αθλητών και γενικά του αθλητισμού, ειδικότερα σε ομαδικά αθλήματα η ποιότητα των οποίων στηρίζεται αποκλειστικά στον αγωνιστικό ρυθμό, όπως το μπάσκετ.

 

 

Τα επιμέρους 10λεπτα της αναμέτρησης:

1ο: 7-10         2ο: 11-10      Ημίχρονο: 18-20

3ο: 19-13      4ο: 11-15      Τελικό: 48-48

Παράταση: 6-12                Τελικό: 54-60

 

 

Τούφα (Παπαδέλος): Λύριου, Σολωμού 14, Γούλα, Νομικού 3(1), Χειλάκη 4, Καββαδά 3(1), Καμπούρη, Καραβέλη 16(1), Σελούλη 4, Θεοδωρακοπούλου 6, Τσουλούφη 4, Μωραΐτη.

Κρόνος Γέρακα (Κόμης – Κασιμάτη Α.): Θεοχάρη Δ., Σκαμαντζούρα 8, Κυρίδη Αγ. 8, Λαντζανάκη 3, Κυρίδη Ν. 2, Μαλεφάκη, Αγιάσογλου, Τζιοβάρα 8, Θεοχάρη Α. 7(2), Παρθενίου 1, Μυριούνη 23, Φλωράτου.

.

Διαιτητές: 1. ΣΚΟΥΤΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

               2. ΨΥΧΑΣ ΦΡΙΞΟΣ

.

.

Στιγμές από την αναμέτρηση:

 

DSC_5022

DSC_5070