19 Μαρτίου 2024

Οι γυναίκες έφυγαν νικήτριες από το Κορωπί.

Οι γυναίκες έφυγαν νικήτριες από το Κορωπί.

Γυναίκες Α’ ΕΣΚΑ  7η Αγωνιστική

Κυριακή 20.11.2022

.

ΑΣ ΛΕΩΝ ΚΟΡΩΠΙΟΥ – ΑΟ ΚΡΟΝΟΣ ΓΕΡΑΚΑ:  42 – 50

.

.

Οι γυναίκες έφυγαν νικήτριες από το Κορωπί.

.

.

            Η ομάδα των γυναικών σημείωσε την 7η νίκη της επικρατώντας στο Κορωπί, παραμένοντας αήττητη στην κορυφή του πρωταθλήματος.

            Το τελικό αποτέλεσμα δεν ανταποκρίνεται στην πραγματική εικόνα και δυναμική των δύο ομάδων, χωρίς αυτό να μειώνει σε καμία περίπτωση την ανταγωνιστικότητα και την αντίσταση – απόδοση της ομάδας του Κορωπίου.

            Οι γερακίνες έδειξαν από την αρχή την ανωτερότητά τους και κυριάρχησαν με μεγάλη διαφορά από την 1η περίοδο.  Η εικόνα αυτή αλλοιώθηκε στη συνέχεια, καθώς δεν οφείλεται απόλυτα στην αντίδραση των γηπεδούχων.

            Το ζητούμενο σε κάθε αναμέτρηση είναι πάντα η νίκη και εφόσον αυτή επιτυγχάνεται, προσπερνάς κάποια πράγματα και συνεχίζεις.

            Δυστυχώς όσα συνέβησαν απόψε, όσο και να προσπαθήσουμε, καθίσταται αδύνατο να αδιαφορήσουμε και να περάσουν στη λήθη του παρελθόντος, στο όνομα των 2 βαθμών της νίκης.

            Όπως έχουμε αποδείξει στη διάρκεια της 25ετούς ιστορίας του συλλόγου μας, δεν είναι στη φιλοσοφία μας να ασχολούμαστε και να δίνουμε έκταση σε συνθήκες που επηρεάζουν την ομαλή διεξαγωγή των αναμετρήσεων, σεβόμενοι πάντα τον ανθρώπινο παράγοντα λάθους ή την κακή στιγμή / κακές στιγμές που κάθε άνθρωπος μπορεί να έχει στην καθημερινότητά του, στην προσπάθειά του να εφαρμόσει αυτά για τα οποία έχει κληθεί.

            Όταν όμως κάποιος εμφανίζεται ‘φυτιλιασμένος’ «Όνομα και πράγμα» προσπαθώντας σε όλη τη διάρκεια μιας αναμέτρησης να διαστρεβλώνει την πραγματική εικόνα της, να είναι μονίμως ερειστικός βλέποντας ‘δράκους και φαντάσματα’ εναντίον αποκλειστικά της ομάδας μας, με κίνδυνο πολλές φορές τραυματισμών αθλητριών, δυναμιτίζοντας παράλληλα χωρίς λόγο την ατμόσφαιρα και μετατρέποντας μια θεωρητικά βατή αναμέτρηση σε ‘ροντέο’, έχοντας την αποκλειστική ευθύνη, δυστυχώς δε δυνάμεθα να αφήσουμε το γεγονός χωρίς αντίδραση.

            Έχουμε τονίσει αρκετές φορές ότι οι πραγματικοί πρωταγωνιστές ενός αγώνα είναι οι αθλητές και ο ρόλος όσων καλούνται να διευθύνουν έναν αγώνα είναι αποκλειστικά να τηρηθούν οι κανόνες του αθλήματος δίκαια και σωστά και όχι να διαστρεβλώνουν με καταφανή τρόπο τη ροή, την εξέλιξη και ενδεχομένως το αποτέλεσμα, πράγμα για το οποίο δεν έχουν κανένα δικαίωμα.

            Ο Κρόνος Γέρακα σέβεται πάνω απ’ όλα τον κόπο και τον ιδρώτα των αθλητών του και του προπονητικού επιτελείου του.

            Έχει αποδείξει ότι γνωρίζει να χάνει όταν πρέπει να χάνει, έχει αποδείξει ότι δέχεται την ήττα όταν είναι δίκαιη, αλλά και όταν προέλθει ακόμη και από εξωγενείς παράγοντες οφειλόμενους στο ανθρώπινο σφάλμα, το οποίο σε λογικά πλαίσια είναι σεβαστό, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να δεχτεί την πασιφανή διαστρέβλωση αποτελέσματος μη οφειλόμενη σε αγωνιστικούς λόγους των ομάδων μας.

            Δυστυχώς θα λυπήσουμε τον κύριο που προσπάθησε χωρίς επιτυχία στο έργο του -με βάση το τελικό αποτέλεσμα- να γίνει αρνητικός πρωταγωνιστής της βραδιάς, καθώς δε θα έχει τη ‘χαρά’ να επιδείξει τις ‘ικανότητές’ του σε μελλοντικό αγώνα του Κρόνου Γέρακα.

            Επίσης, είθισται τα video των αγώνων να αποτελούν ένα χρήσιμο εργαλείο ελέγχου της απόδοσης των αθλητών και εν γένει της ομάδας με στόχο την αποφυγή λαθών στο μέλλον και τη βελτίωση.

            Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα αποτελούσε εξίσου χρήσιμο εργαλείο και για όσους εφαρμόζουν ανεπιτυχώς τους κανονισμούς, με στόχο την αυτοκριτική και τη βελτίωσή τους.

            Φυσικά, το εν λόγω video θα βρίσκεται στη διάθεση όποιας αρχής επιθυμήσει να διαπιστώσει την εικόνα της αναμέτρησης.

            Αντιλαμβανόμενοι πλήρως και σεβόμενοι την προσπάθεια αναβάθμισης και ανάπτυξης του γυναικείου μπάσκετ, οφείλουμε να επισημαίνουμε όσα κακώς κείμενα το πηγαίνουν βήματα πίσω, εκτιμώντας την απόλυτη ευαισθησία της πολιτείας προς αυτή την κατεύθυνση.

            Τέλος θέλουμε να συγχαρούμε το 2ο διαιτητή της αναμέτρησης που έχοντας ‘μοναχικό’ και πιο δύσκολο ρόλο κατάφερε να παραμείνει  ακριβοδίκαιος!

 

            Συγχαρητήρια σε όλο το team της ομάδας μας, που κατάφερε να παραμείνει ψύχραιμο -όσο αυτό ήταν εφικτό- και πιστό στο στόχο του σημειώνοντας το 7 στα 7.

.

.

Τα δεκάλεπτα της αναμέτρησης:

1ο:  5-20        2ο:  13-13     Ημίχρονο: 18-33

3ο:  15-9        4ο:  9-8          Τελικό: 42-50

.

ΛΕΩΝ ΚΟΡΩΠΙΟΥ (ΠΑΠΑΜΙΧΑΛΗΣ): ΘΕΧΑΡΗ Δ. 4, ΜΑΡΙΝΗ Π. 4, ΜΑΡΙΝΗ ΑΙ.2, ΘΕΟΧΑΡΗ Α. 5, ΒΛΑΧΑΚΗ 12(1), ΠΑΓΩΝΗ 5, ΚΑΡΑΜΠΕΛΑ 4(1), ΛΑΜΠΟΥΣΗ, ΚΟΥΚΟΥΝΑ 4, ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ 2, ΑΡΓΥΡΗ.

ΚΡΟΝΟΣ ΓΕΡΑΚΑ (ΚΟΜΗΣ – ΓΕΩΡΓΟΥΔΑΚΗΣ): ΚΑΣΙΜΑΤΗ 4, ΣΚΑΜΑΝΤΖΟΥΡΑ 4, ΛΑΝΤΖΑΝΑΚΗ 2, ΓΑΛΑΝΗ 2, ΣΕΡΕΠΑ 4, ΑΓΙΑΣΟΓΛΟΥ 3(1), ΤΖΙΟΒΑΡΑ 8(2), ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ 13, ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ, ΜΥΡΙΟΥΝΗ 10.

.

Διαιτητές:

  1. ΦΥΤΙΛΗΣ
  2. ΚΟΚΚΟΣΗΣ