24 Σεπτεμβρίου 2023

Χάλκινες οι γερακίνες στο 10ο Final Four Παγκορασίδων σε 12 σεζόν.

Χάλκινες οι γερακίνες στο 10ο Final Four Παγκορασίδων σε 12 σεζόν.

Παγκορασίδες 2022-2023

Final Four

Πέμπτη 22.6.2023 – Παρασκευή 23.6.2023

Κλειστό Αμαρουσίου

.

Ημιτελικός: ΚΡΟΝΟΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: 41-46

Μικρός Τελικός: Ε.Φ.Α.Ο.Ζ. – ΚΡΟΝΟΣ: 33-64

.

            Χάλκινες οι γερακίνες στο 10ο Final Four Παγκορασίδων σε 12 σεζόν.

.

           

            Το τελευταίο οδοιπορικό της σεζόν 2022-2023 έφτασε στο τέλος του από την ομάδα των παγκορασίδων του Κρόνου Γέρακα, την ομάδα που συνηθίζει εδώ και αρκετά χρόνια να ρίχνει την μπασκετική αυλαία της σεζόν.

            Τα κορίτσια μας έχοντας και φέτος ένα αξιόμαχο, δυνατό και αρκετά νεανικό σύνολο, κέρδισαν και πάλι τις εντυπώσεις και στις δύο αναμετρήσεις που έδωσαν, απέναντι σε αντιπάλους ισχυρούς που δικαιολόγησαν την παρουσία τους στην τελική φάση της φετινής διοργάνωσης.

            Η ομάδα μας περισσότερο αγχωμένη υπό το βάρος του ημιτελικού, δεν κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τη διεκδίκηση του τροπαίου και το repeat, σε μια αναμέτρηση αμφίρροπη μέχρι και τη λήξη της.  Εμφανώς καλύτερη στο 2ο ημίχρονο, είχε τις ευκαιρίες της, ωστόσο οι λεπτομέρειες που έκριναν το αποτέλεσμα έγειραν προς την ομάδα του Παναθηναϊκού, που έμελλε τελικά να πάρει το τρόπαιο αντιμετωπίζοντας στον τελικό τη διοργανώτρια ομάδα του Αμαρουσίου.

            Οι γερακίνες, απαλλαγμένες από το φορτίο του άγχους, απέδωσαν εξαιρετικά στο μικρό τελικό και εμφανώς καλύτερες της ομάδας του Ζωγράφου, πήραν δίκαια την 3η θέση στο τουρνουά.

            Κάνοντας ένα μίνι rewind, η ομάδα μας φέτος κατάφερε να φτάσει στο Final Four της διοργάνωσης, χωρίς ουσιαστικά να έχει ‘παιχνίδια στα πόδια της’, αφού από την Α’ φάση των 7 αγωνιστικών, οι τέσσερις ομάδες δεν κατέβηκαν να αγωνιστούν με την ομάδα μας, όπως και ο τελευταίος αγώνας της Β’ Φάσης πριν το Final Four με την ομάδα του Αγ. Ελευθερίου ακυρώθηκε λόγω απρόσμενων τεχνικών προβλημάτων στο γήπεδο της ομάδας του Αιγάλεω.  Μείον πέντε αγώνες, αποτελεί σημαντικό μειονέκτημα για το μοντάρισμα  μιας ομάδας ώστε να καταστεί αξιόμαχη και δεμένη ενόψει της πρόκλησης της τελικής φάσης.

            Παρόλα αυτά η ομάδα μας κατάφερε να αποδώσει σύμφωνα με τις προδιαγραφές και τις δυνατότητες ενός συνόλου του Κρόνου Γέρακα, αφού η δίψα και το κίνητρο της διάκρισης έχουν τον πιο σημαντικό ρόλο.

            Συγχαρητήρια στις Γερακίνες μας και στο προπονητικό μας team πρωτίστως για την αδιάλειπτη παρουσία τους στις γιορτές του γυναικείου μπάσκετ, αλλά και για την επιτυχή παρουσία τους, συνδυάζοντας την απόλαυση του παιχνιδιού με την καλύτερη δυνατή θέση!

            Τέλος, συγχαρητήρια και στους διοργανωτές, καθώς λόγω του στενού χρονικού περιθωρίου και της πίεσης διεξαγωγής της φετινής γιορτής λόγω των εκλογών και του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κορασίδων, κατάφεραν να πετύχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι αγώνες έγιναν καθημερινές και όχι Σαββατοκύριακο.

.

            Ευχόμαστε στα κορίτσια μας και στους προπονητές μας καλή αποφόρτιση, χαλάρωση και ξεκούραση, και καλή επάνοδο με νέα ενέργεια και διάθεση για τις προκλήσεις και τις διαδρομές της επόμενης σεζόν.

.

            Ευχαριστούμε τον υπέροχο κόσμο μας που απολαμβάνει αυτό που όλοι μας προσπαθούμε πάντα να δημιουργούμε και να μεγαλώνουμε και είναι πάντα μαζί μας!!!

            Μείνετε συντονισμένοι…

            Το όνειρό μας …συνεχίζεται!