26 Φεβρουαρίου 2024

Οι κορασίδες του Κρόνου Γέρακα έδειξαν και φέτος το δρόμο.

Οι κορασίδες του Κρόνου Γέρακα έδειξαν και φέτος το δρόμο.

Κορασίδες Α’ ΕΣΚΑ 

Φινάλε Αγωνιστικής Περιόδου 2021-2022

4η Θέση

.

.

Οι κορασίδες του Κρόνου Γέρακα έδειξαν και φέτος το δρόμο.

.

.

            Οι κορασίδες μας κατάφεραν και φέτος να μας προσφέρουν αμέτρητες συγκινήσεις καταλαμβάνοντας τελικά την 4η θέση στο πρωτάθλημα κορασίδων της κορυφαίας κατηγορίας της ΕΣΚΑ.

            Η 4η θέση ανάμεσα στις 18 ομάδες της διοργάνωσης πιστοποιεί περίτρανα την αξία αυτής της ομάδας και δικαιώνει εν μέρει τους κόπους μιας ολόκληρης χρονιάς.

            Εν μέρει γιατί εκ των έσω, οι προσδοκίες για αυτή την ομάδα ήταν εξ αρχής υψηλές.  Οι συνθήκες εξέλιξης του Β’ γύρου και των Play Off του πρωταθλήματος συνέβαλαν καθοριστικά στην εξέλιξη και τη διαμόρφωση της τελικής κατάταξης, με την 4η θέση να είναι αποτέλεσμα κόπωσης και όχι ικανοτήτων.

            Άλλωστε οι κορασίδες μας ήταν η μόνη ομάδα που απέδωσε εξαιρετικά και στις δύο αναμετρήσεις απέναντι στον πρωταθλητή Παναθηναϊκό, χάνοντας δύσκολα στην έδρα του και επικρατώντας κατά κράτος στο παιχνίδι στην έδρα μας.

            Η ομάδα μας δεν κατάφερε να διατηρήσει τη φρεσκάδα και την αντοχή της να φτάσει με τα κατάλληλα αποθέματα ενέργειας μέχρι τα κρίσιμα παιχνίδια της τελικής φάσης.

            Ο Κρόνος Γέρακα αποτελεί το μοναδικό σύλλογο που συμμετείχε στα play Off ανάδειξης Πρωταθλητή και στις 3 μεγάλες κατηγορίες:  Κορασίδες Α’, Νεανίδες Α’ και Γυναίκες Α’.

            Ο Βασικός κορμός των κορασίδων του συλλόγου στελέχωσε και τα 3 αγωνιστικά τμήματα και βρέθηκε από την επανεκκίνηση των πρωταθλημάτων μέχρι τη λήξη τους να έχει συμμετοχή σε 21 παιχνίδια σε διάστημα 40 ημερών (κατά μ.ο. αγώνα ημέρα παρά ημέρα, ενώ στην ουσία υπήρχαν και 6 συνεχόμενες αναμετρήσεις σε μία εβδομάδα).

            Όπως αντιλαμβάνεται κανείς αποτελεί άθλο για 16χρονες αθλήτριες ο φετινός γολγοθάς που κλήθηκαν να ακολουθήσουν, αγωνιζόμενες ασταμάτητα, αδιάλειπτα και σε υψηλό επίπεδο, κάνοντας τη μία υπέρβαση μετά την άλλη, πιστές σ’ αυτό που αγαπούν και στους στόχους του συλλόγου.

            Η ομάδα των κορασίδων μας αποτελεί το επιστέγασμα της μόνιμα ευχάριστης έκπληξης του συλλόγου μας, ανατρέποντας προβλέψεις όσων παρουσιάζουν πρόωρα τον ‘μπασκετικό καιρό’ της σεζόν, προδικάζοντας πορείες, κατατάξεις, αλλά και διαλύσεις!

            Η περηφάνια μας για αυτά τα παιδιά πηγάζει από την ευτυχία να ζεις από κοντά την προσπάθεια τους, να αφουγκράζεσαι τις αγωνίες τους, να χαίρεσαι με τη χαρά τους και να τα εμψυχώνεις στη λύπη τους!

            Οι ‘λαγοί’ και τα ‘πετραχήλια’ δεν ανήκαν ποτέ στο ρεπερτόριό μας αφού έχουμε επιλέξει να βαδίζουμε σε γήινα και εφικτά μονοπάτια, εκεί που μπορούν και αντέχουν να βαδίσουν και οι αθλήτριές μας.  Αυτά που δημιουργούν, αφυπνίζουν και γιγαντώνουν ισχυρές προσωπικότητες.

            Ο επίλογος της φετινής αγωνιστικής σεζόν ανήκει δικαιωματικά στις μικρές μας ‘ηρωίδες’ γερακίνες, που το μέλλον τους ανήκει (ηλικιακά και αλφαβητικά):

 

Αθανασίου Γεωργία

Κασιμάτη Βασιλική

Κουλούρη Μελίνα

Παναγοπούλου Βασιλική

Πατρινού Μαρία

Πατρινού Πηνελόπη

Σπανού Χριστίνα

Σταθοπούλου Τζην

Γαλάνη Εμμέλεια

Κουμουτσάκου Ειρήνη

Πανάγου Χριστιάννα

Σκούρα Φωτεινή

Κυβερνητάκη Αναστασία

Κυριακάκη Μαρία

Σάμιτα Θεοδώρα

Μελάγιες Δήμητρα

Τίγκα Αναστασία

 

           Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ στους πρωτεργάτες του έργου που επιτελείται στο σύλλογό μας.

           Στο ‘Δάσκαλο’ Γιώργο Γεωργακόπουλο που ως παιδαγωγός – προπονητής κατορθώνει να πετυχαίνει τη ‘χημική’ αντίδραση που μετατρέπει τα παιδιά των ακαδημιών του συλλόγου σε αθλήτριες.

           Στο ‘Σοφό’ προπονητή των αγωνιστικών μας τμημάτων Νίκο Κόμη, που προσπάθησε και διαχειρίστηκε με επιτυχία μια δύσκολη αγωνιστική σεζόν, με πολλαπλούς και παράλληλους στόχους για όλα τα τμήματα. 

          Με τις γνώσεις το πάθος και την εμπειρία του, απέδειξε ξανά ότι έχει τον τρόπο να δημιουργεί ισχυρές προσωπικότητες και αξιόμαχα ρόστερ, με αστείρευτη πίστη και διάθεση, κομμάτι των ονείρων του Κρόνου Γέρακα.

 

          Κλείνοντας το αφιέρωμα στα δρώμενα των αγωνιστικών μας τμημάτων για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, ευχαριστούμε όλους όσους ήταν κοντά στις προσπάθειες του συλλόγου και των αθλητριών μας, καθώς και όλους αυτούς που πίστεψαν και πιστεύουν στην οντότητα του ΑΟ ΚΡΟΝΟΣ ΓΕΡΑΚΑ.

Ευχόμαστε σε όλους καλή αντάμωση την επόμενη σεζόν.

Μείνετε συντονισμένοι καθώς τη σκυτάλη παίρνουν οι παγκορασίδες και τα junior μας.     

 

…………Το όνειρο συνεχίζεται!