27 Ιανουαρίου 2023

Ακάθεκτες και πρωτοπόρες οι γυναίκες, επικράτησαν δύσκολα αλλά δίκαια του Προμηθέα στο Γέρακα.

Ακάθεκτες και πρωτοπόρες οι γυναίκες, επικράτησαν δύσκολα αλλά δίκαια του Προμηθέα στο Γέρακα.

Γυναίκες Α’ ΕΣΚΑ  8η Αγωνιστική

Κυριακή 27.11.2022

.

ΑΟ ΚΡΟΝΟΣ ΓΕΡΑΚΑ – ΓΣ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ:  41 – 40

.

.

Ακάθεκτες και πρωτοπόρες οι γυναίκες, επικράτησαν δύσκολα αλλά δίκαια του Προμηθέα στο Γέρακα.

.

.

            Οι γυναίκες κατάφεραν έστω και δύσκολα όπως εξελίχθηκε η αναμέτρηση, να πάρουν τους δυο βαθμούς της νίκης στον πρώτο από μια σειρά τεσσάρων κρίσιμων αγώνων, η έκβαση των οποίων θα αποτελέσει βαρόμετρο για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

            Ο αποψινός αγώνας δε διεκδίκησε ποιοτικές δάφνες σε καμία χρονική στιγμή, καθώς ο σκοπός έπρεπε να αγιάσει τα μέσα για τους δύο αντιπάλους.

            Οι αμυντικοί προσανατολισμοί συγκέντρωσαν τη μερίδα του λέοντος διαμορφώνοντας συνθήκες που θυσίασαν το θέαμα στο βωμό της επιβίωσης.

            Οι γηπεδούχες βγήκαν από την αρχή μπροστά, διατηρώντας το προβάδισμα και τον έλεγχο του αγώνα για 37’, αισθανόμενες πάντα την ανάσα των φιλοξενούμενων να τις διατηρεί σε εγρήγορση.

            Η απόπειρα ‘κλοπής’ του αποτελέσματος από την ομάδα του Χαλανδρίου πήρε σάρκα και οστά όταν πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά με 36-40, στην πιο κρίσιμη χρονική καμπή.  Εκεί θα μπορούσε το παιχνίδι να χανόταν, αν οι γερακίνες έχαναν τον αυτοέλεγχο και την ψυχραιμία τους, απέναντι σε έναν παραδοσιακά σκληροτράχηλο αντίπαλο.

            Τα κορίτσια μας φρόντισαν να μη χάσουν αυτό που έχουν καταφέρει μέχρι τώρα να χτίσουν, δείχνοντας ότι το μέταλλο αντέχει όταν η μπάλα γίνεται πύρινη και οι συνθήκες απαιτούν πρωταγωνιστές με χαρακτήρα.

            Συγχαρητήρια σε όλο το team της ομάδας μας, απέδειξαν με την υπομονή και το πάθος τους ότι ήθελαν περισσότερο τη νίκη και πάλεψαν γι’ αυτή, πιστεύοντας στον εαυτό τους και στην ομάδα!

            Ντέρμπυ πρωτοπόρων την επόμενη αγωνιστική στο Μετς, ανάμεσα σε Παγκράτι και Κρόνο.

.

.

Τα δεκάλεπτα της αναμέτρησης:

1ο:  15-12     2ο:  13-11     Ημίχρονο: 28-23

3ο:  5-8           4ο:  8-9          Τελικό: 41-40

.

ΚΡΟΝΟΣ ΓΕΡΑΚΑ (ΚΟΜΗΣ – ΓΕΩΡΓΟΥΔΑΚΗΣ): ΚΑΣΙΜΑΤΗ 6, ΣΚΑΜΑΝΤΖΟΥΡΑ, ΠΑΠΑΔΡΟΣΟΥ, ΛΑΝΤΖΑΝΑΚΗ 3, ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ, ΚΥΡΙΑΚΑΚΗ, ΣΕΡΕΠΑ 7, ΑΓΙΑΣΟΓΛΟΥ, ΤΖΙΟΒΑΡΑ 7(1), ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ 9, ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ 2, ΜΥΡΙΟΥΝΗ 7.

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ (ΣΚΑΡΟΓΙΑΝΝΗ – ΚΕΜΑΒΟΡ): ΚΑΡΑΒΕΛΗ 1, ΚΑΣΙΜΗ, ΤΟΡΝΑΡΙΤΗ, ΠΕΤΡΟΥ, ΚΥΡΙΑΚΕΑ, ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ 12, ΒΑΓΔΑΤΛΗ 5(1), ΜΑΚΡΥΓΙΩΡΓΗ, ΜΠΕΖΑΪΤΗ 10, ΚΑΝΙΑΔΑΚΗ 10(2), ΝΙΚΟΛΕΟΤΥ 2, ΤΟΓΚΑ.

.

Διαιτητές:

  1. ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
  2. ΔΡΑΚΟΣ