30 Νοεμβρίου 2022

Ήττα εντός από τη Φιλοθέη για τους άνδρες, 1 βαθμός απόσταση από την κορυφή.

Ήττα εντός από τη Φιλοθέη για τους άνδρες, 1 βαθμός απόσταση από την κορυφή.

Άνδρες Γ’ ΕΣΚΑ

6η Αγωνιστική

Παρασκευή 18.11.2022

.

ΑΟ ΚΡΟΝΟΣ ΓΕΡΑΚΑ – ΑΟ ΦΙΛΟΘΕΗΣ: 51-71

.

Ήττα εντός από τη Φιλοθέη για τους άνδρες, 1 βαθμός απόσταση από την κορυφή.  

.

      Είναι κάποια παιχνίδια που αντιλαμβάνεσαι από τη ροή και όσα συμβαίνουν στο παρκέ, ότι δεν μπορείς να τα κερδίσεις.

      Οι άνδρες στο ντέρμπυ πρωτοπόρων της αγωνιστικής, ατύχησαν να βρουν απέναντί τους μια ομάδα που δεν άφησε περιθώρια στους αντιπάλους της να διεκδικήσουν τη νίκη, αν υπολείπονταν των όρων που εκείνη έθεσε από νωρίς στο παιχνίδι.

      Η ομάδα της Φιλοθέης ευτύχησε εκτοξεύοντας ‘φελλούς σε βαρέλι’ να ξεκινήσει την αναμέτρηση ευστοχώντας σε 4 συνεχόμενα τρίποντα και να θέσει με σχεδόν εξωπραγματικά ποσοστά ευστοχίας από αρκετά νωρίς τις στέρεες βάσεις για να πάρει το παιχνίδι.

      Τα γεράκια, αιφνιδιάστηκαν από το βάρος που προστέθηκε με το καλησπέρα στα πόδια τους, με την απρόσμενα ανηφορική κλίση να επηρεάζει τις προσπάθειες τους.

      Απέναντι σε μια ομάδα που κέρδισε και την ψυχολογία με την ευστοχία, τον πλουραλισμό και την ποιότητα του παιχνιδιού της, η ομάδα μας για να έχει ‘τύχη’ έπρεπε να λειτουργήσει ομαδικά ως ‘στρωμένη μηχανή’ αντιπαρατάσσοντας  υποδειγματική άμυνα ‘χωρίς αύριο’, ανυπαρξία λαθών και αντίστοιχη ευστοχία, πράγματα τα οποία χαρακτήρισαν το παιχνίδι της στη μεγάλη εκτός έδρας νίκη επί του Ωρωπού.

      Οι όποιες προσπάθειες ανάκαμψης που κατέβαλλε έτυχαν σχεδόν άμεσης απάντησης των φιλοξενούμενων, διαμορφώνοντας τη έκταση του τελικού αποτελέσματος.

      Η ήττα όπως και να επιτευχθεί σημαίνει απώλεια 1 βαθμού στην κατάταξη.

      Η έκταση μπορεί να σημάνει -θεωρητικά και μόνο- κάτι μακροπρόθεσμα, ίσως και τίποτα, αναλόγως της εξέλιξης του πρωταθλήματος, αφού σαφώς κανείς δεν τη γνωρίζει.

      Η ομάδα μας έχει ήδη λάβει το δίδαγμα που προσφέρει πάντα μια ήττα, απαραίτητο συστατικό που όταν το αξιοποιείς σωστά μαθαίνεις να κερδίζεις!

     Το μέταλλο και ο χαρακτήρας αυτής της ομάδας έχει αποδείξει ότι μπορεί να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο -άλλωστε αγωνίζεται συνεχώς με σημαντικές απουσίες- και το ταβάνι της αγνοείται.

     Στοιχείο που αναγνωρίζει ο ένθερμος κόσμος του Κρόνου που ακολουθεί πιστά και στηρίζει πάντα τις προσπάθειες της ομάδας μας και αισθανόμαστε υπερήφανοι για την αδιάλειπτη παρουσία τους με τη φωνή και το χειροκρότημα που το χρειάζονται πάντα οι αθλητές.

     Συγχαρητήρια για την απόδοση της ομάδας της Φιλοθέης και τη δίκαιη επικράτησή της, χαιρόμαστε ιδιαίτερα να φιλοξενούμε ομάδες που παίζουν καλό μπάσκετ.

     Με την παρουσία τους στο κλειστό γυμναστήριο του Γέρακα, μας τίμησαν ο Δήμαρχος της πόλης μας Θανάσης Ζούτσος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κωστής Σμέρος, οι Αντιδήμαρχοι Δημήτρης Μπαξεβάνης και Βασίλης Δημητριάδης, οι Δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Μουρτζιάπης και Μανώλης Καχλιδάκης και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιάννης Σμέρος, οι οποίοι παρακολούθησαν τον αγώνα μαζί μας.

.

Μείνετε συντονισμένοι για το επόμενο ραντεβού των γερακιών.

Το όνειρο …συνεχίζεται!

.

Τα δεκάλεπτα:    9-23   22-38   35-52   51-71

.

ΚΡΟΝΟΣ ΓΕΡΑΚΑ (ΨΑΡΑΚΗΣ – ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ Π.): ΓΚΙΝΗΣ 3, ΠΑΣΧΟΣ, ΛΥΡΑΚΗΣ 6(1), ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ 13(1), ΝΤΟΥΡΟΥΠΗΣ , ΚΟΡΜΠΟΣ 14, ΧΑΛΚΟΣ 7(1), ΔΑΦΕΡΜΟΣ 2, ΔΡΑΚΑΣ , ΚΩΤΣΙΛΑΣ 2, ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΟΤΣΩΝΗΣ 4.

ΦΙΛΟΘΕΗ (ΤΑΣΑΚΟΣ – ΓΙΟΒΑΛΥΔΗΣ): ΣΠΑΝΟΣ 7, ΤΣΑΤΣΑΣ, ΓΕΡΟΧΡΗΣΤΟΣ, ΓΑΛΑΝΗΣ, ΤΣΙΚΡΙΤΕΑΣ 5(1), ΚΥΠΡΙΩΤΗΣ 12(2), ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ 9(1), ΣΤΕΦΑΝΗΣ 10(2), ΚΟΤΤΑΣ 14(3), ΒΙΓΚΟΣ 12, ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ 2, ΤΣΙΤΣΙΡΗΣ.