04 Αυγούστου 2020

Οι νεανίδες έχασαν βαθμό στον Κολωνό, σε μια αναμέτρηση όπου οι αποφάσεις διαμόρφωσαν αποτέλεσμα, εντυπώσεις και εντάσεις!

Οι νεανίδες έχασαν βαθμό στον Κολωνό, σε μια αναμέτρηση όπου οι αποφάσεις διαμόρφωσαν αποτέλεσμα, εντυπώσεις και εντάσεις!

Οι νεανίδες έχασαν βαθμό στον Κολωνό, σε μια αναμέτρηση όπου οι αποφάσεις διαμόρφωσαν αποτέλεσμα, εντυπώσεις και εντάσεις!
.
.
Α’ ΕΣΚΑ ΝΕΑΝΙΔΏΝ
Α’ Γύρος – 8η Αγωνιστική
Δευτέρα 25.11.2019
.
.

ΑΕΣ ΙΑΣΩΝ ΚΟΛΩΝΟΥ – ΑΟ ΚΡΟΝΟΣ ΓΕΡΑΚΑ: 65-59

.
.
          Οι νεανίδες μας δεν κατάφεραν να φύγουν με τη νίκη από το τερέν του Αγ. Νικολάου με την αναμέτρηση να στιγματίζεται από ένταση, εξαιτίας των διαιτητικών αποφάσεων ή απουσία αυτών.
          Τα κορίτσια μας δεν ξεκίνησαν δυνατά, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχες να πάρουν γρήγορα κεφάλι στο σκορ και να υπερισχύσουν στο πρώτο τέταρτο εκμεταλλευόμενες την όχι άμεση προσαρμογή των φιλοξενούμενων στο παιχνίδι.
          Η εικόνα βελτιώθηκε στο δεύτερο τέταρτο, ωστόσο δεν άλλαξε τη ροή του αγώνα και η λήξη του ημιχρόνου να καταγράφει διαφορά 16 πόντων υπέρ των γηπεδούχων.
          Στο δεύτερο ημίχρονο αντιστράφηκε η εικόνα του πρώτου μέρους και τα κορίτσια μας επικράτησαν καθολικά των αντιπάλων τους σημειώνοντας 17 πόντους με παθητικό μόλις 6, επιστρέφοντας δυναμικά στο παιχνίδι.
          Στο τέταρτο μέρος της αναμέτρησης, η αναμέτρηση άναψε για τα καλά ως φυσικό επακόλουθο του αμφίρροπου χαρακτήρα της, με τις γερακίνες να παλεύουν δυναμικά για να φτάσουν στη νίκη, φτάνοντας από την ‘επεισοδιακή’ έναρξή του τη διαφορά στο καλάθι.
          Ωστόσο το αγωνιστικό πάθος και η ψυχή των αθλητριών δεν έφτανε για να διεκδικήσουν ισότιμα τη νίκη μέσα στο παρκέ.

          Η αποδοχή του σκληρού παιχνιδιού με κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των αθλητριών, όπως ο μη καταλογισμός φάουλ υπέρ της αθλήτριάς μας σε επικίνδυνο χτύπημα και πρόκληση ρινικής αιμορραγίας και πρηξίματος σε διεκδίκηση ενώ είχε κατοχή μπάλας, με αποτέλεσμα να καταστεί αδύνατη η παρουσία της στο υπόλοιπο παιχνίδι (2,5 δεκάλεπτα), η ανισομερής κατανομή των φάουλ ανάμεσα στις δύο ομάδες, από τα οποία η ομάδα μας δέχτηκε καθοριστικούς πόντους, η άρνηση απονομής φάουλ σε παίκτρια της ομάδας μας καθότι έπαιρνε κατά την αντίληψή τους πολλές προσπάθειες (και σύμφωνα με τη λογική τους όταν παίρνεις πολλές προσπάθειες απαγορεύεται να κερδίζεις τα φάουλ που σου κάνουν οι αντίπαλοι), κάτι που προφανώς δεν ίσχυε για τις αντίστοιχες παίκτριες των γηπεδούχων που μονοπώλησαν των προσπαθειών της ομάδας τους κερδίζοντας τα φάουλ που έκριναν, η παραποίηση των κανονισμών διεξαγωγής του παιχνιδιού σε συγκεκριμένη φάση στην αρχή του τελευταίου μέρους της αναμέτρησης που κατέληξε σε ακύρωση εύστοχου σουτ 3 πόντων για την ομάδα μας, ενώ είχαν καταγραφεί 12 ολόκληρα δευτερόλεπτα παιχνιδιού στη συγκεκριμένη φάση, τα οποία ακυρώθηκαν μεν (λανθασμένα), δε διορθώθηκε δε ποτέ ο εναπομένων αγωνιστικός χρόνος, αλλά και η συνεχής ενασχόληση με τις εύλογες και δίκαιες παρατηρήσεις της κερκίδας για την ανοχή τους στο σκληρό παιχνίδι και οι οποίες οδήγησαν σε 3 διαδοχικές αποβολές θεατών, (οι οποίες δεν οφείλονταν σε ύβρεις, αλλά σε εκφράσεις …περισσότερο χιουμοριστικές δείχνοντας τη δυσαρέσκειά τους), καθώς και απειλές για κλείσιμο του φύλλου αγώνα υπέρ των γηπεδούχων, ήταν τα κομμάτια του puzzle που οδήγησαν στην πρόκληση αναστάτωσης της ομαλής διεξαγωγής του αγώνα, δυναμίτισαν την ατμόσφαιρα εντός και εκτός των τεσσάρων αγωνιστικών γραμμών και αλλοίωσαν με την καθοριστική συμβολή του διαιτητικού δίδυμου το αποτέλεσμα.
        Οι νεανίδες μας διορθώνοντας την εικόνα τους και ανατρέποντας το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου, πήραν στα χέρια τους τον έλεγχο της αναμέτρησης και έδειξαν ότι μπορούσαν να διεκδικήσουν τη νίκη έχοντας με το μέρος τους το momentum της υπεροχής.
        Ο ανθρώπινος παράγοντας πιστεύουμε ότι είναι αστάθμητος συστημικά, αρκεί να μη διαβάλλει, παραποιεί, δημιουργεί εντάσεις και διαστρεβλώνει αποτελέσματα, αποπροσανατολίζοντας και οδηγώντας σε περαιτέρω ανεξέλεγκτα έκτροπα.
        Ευχαριστούμε τη συνοδεία της αποστολής του Κρόνου Γέρακα που παρά τα τεκταινόμενα έδειξε (ως έπρεπε) ψυχραιμία και ωριμότητα, όπως αρμόζει στον αθλητισμό και συνέβαλλε στην ήπια ολοκλήρωση της αναμέτρησης.
        Συγχαρητήρια στις αθλήτριες και των δύο ομάδων για το αγωνιστικό τους πάθος και τις όμορφες στιγμές που μας πρόσφεραν, γιατί αυτές θέλουμε να θυμόμαστε!

Τα επιμέρους 10λεπτα της αναμέτρησης:
1ο: 27-16    2ο: 16-11    Ημίχρονο: 43-27
3ο: 6-17    4ο: 16-15      Τελικό: 65-59

Ιάσων Κολωνού (Ποφάντη – Συριοπούλου): Λαλέογλου, Εργκούν, Μακρή, Κυριακούδη, Λέρη, Χαραλαμπάκη, Αγγέλου, Λυμπέρη Γ., Γαβριηλίδη, Τσέα, Λυμπέρη Α., Γκρέκη.
Κρόνος Γέρακα (Κόμης): Κολλιαδήμα, Κυρίδη Α., Καρτάκη, Φλωράτου, Κυρίδη Ν., Κυριακάκη, Ανδρονικίδη, Μαλεφάκη, Κασιμάτη, Παρθενίου, Αβράμη, Γεροντή.

Διαιτητές: 1. ΤΑΤΣΗΣ
              2. ΚΟΤΣΩΝΗΣ